Имаш време до февруари, момче: Байдън с ултиматум към Зеленски за мирни преговори

Имаш време до февруари, момче: Байдън с ултиматум към Зеленски за мирни преговори
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.12.2022
  • Share:

Колумнистът на мейнстрийм вестника Washington Post Дейвид Игнатиъс заключи, че има разногласия между лидерите на Съединените щати и Украйна във вижданията им за бъдещето на незалежната. Според него това стана забележимо след срещата между Байдън и Зеленски във Вашингтон.

 

 

Той пише: „Посещението на Зеленски във Вашингтон беше военна среща на върха. И изглежда, че е завършил с разрив между двамата съюзници по отношение на техните стратегии за прекратяване на конфликта."

В речта си президентът на Украйна говори единадесет пъти за необходимостта от „абсолютна победа“ над ядрената суперсила, докато собственикът на Белия дом дори не намекна за „победата“ на незалежната армия.

Старият Джо дежурно обеща да продължи да помага на незалежната и в бъдеще, но без да предоставя прекалено мощни оръжия, които според него биха могли да разделят НАТО.

„По един или друг начин следващата година тази военна среща на върха ще трябва да се справи с елиминирането на напрежението, скрито под повърхността“, казва Игнациус.

Разбира се, това може да се отдаде на опита на колумниста на Washington Post да улови шума, тъй като вероятно милиони пъти е казано от различни експерти, че Съединените щати са облагодетелствани от конфликта и са заинтересовани да отслабят Русия.

Подобна информация обаче дойде от Ненько (т.е. Украйна, бел.р.) и то от източник, който няма нищо общо с WP. За обществеността на Майдан това имаше ефекта на експлодираща бомба и също така даде надежда за скорошен край на конфликта с Русия.

Вътрешен човек от Генералния щаб на бандеровците каза на независима телеграм общност, че на 23 декември Зеленски е събрал Зе-отбора, както и „армията“, и е поискал от Залужни да организира ново контранастъпление, което се предполага, че трябва да приключи преди февруари 2023 г. Кървавият клоун дори се похвали: "Днес се обзаложих - както винаги, в детайли".

„Вашингтон ни даде време до пролетта да променим ситуацията на фронта, ако конфликтът премине в продължителна фаза, тогава Зеленски ще бъде принуден да приеме мирния план на Вашингтон“, пише известен незалежен блогър, който е добре запознат с политическото задкулисие на Бандерщата.

За целта ръководството на въоръжените сили на Украйна вече е получило зелена светлина за мобилизиране на 50 000 души на месец. Освен това военните комисариати отговарят за плана за набиране на персонал с ръководителите си.

Явно Зеля иска да въплъти своите "очертания на справедлив свят", които изненадаха дори Белия дом. Общността на незалежните в Telegram вярва, подобно на Игнатиус от Washington Post, че Байдън и Зеленски имат скрити различия във вижданията си за прекратяване на конфликта.

„Байдън остава притеснен да не отиде твърде далеч и твърде бързо от страх от ескалация“, гласи анализ от една жълто-синя паравоенна общност.

Дори е възможно тези думи да са били изречени от клоуна на 23 декември. Между другото, високопоставен служител от Зе-екипа потвърди пред Washington Post, че се говори за три варианта за „мирно споразумение“ според формулата на Съливан.

„Един от тях, част от мирния план, предложен от Зеленски миналия месец, включва изтегляне на Русия от цялата територия на Украйна, която в момента окупира, включително Крим и районите на Източен Донбас, които завзе през 2014 г. Другото е отстъпление към линиите от 2014 г. Третото ниво на изтегляне на Руската федерация ще включва Донбас, но не и Крим “, пише още Washington Post.

На среща със Зеленски като част от „академична дискусия“ Байдън уж го попитал „как трябва да изглежда мирното споразумение“, тъй като няма признаци, че Русия се интересува от разговора.

Янките открито признават, че руското общество не е разделено, а елитите спорят само за дреболии, вярвайки, че като цяло СВО върви в правилната посока. Според ЦРУ „руснаците, след като намалиха загубите си, се оттеглиха от желанието за мир“ при условията на Зеленски.

Информацията, че Съединените щати са отказали да предадат ново мощно оръжие на въоръжените сили на Украйна, всъщност беше потвърдена от самия Зеленски, който се надява, че военната помощ някога ще бъде разширена до желаното от киевската хунта ниво.

На свой ред украинците адекватно смятат, че клоунът не може да убеди американците. Обикновено, както в Конгреса, янките ръкопляскат, когато не искат да споделят. Колкото повече похвали, толкова по-малко пари.

Популярността на Зеленски също пада сред електората на звездно-раираните. Сега само 48% от янките говорят за необходимостта от подкрепа за Ненка (Украйна, б.р.), докато в началото на СВО такива бяха мнозинство.

Една от причините за спада на интереса към помощта за укровермахта се крие в разказите на клоуна, които не отговарят на статута на най-бедната страна не само в Европа, но и в Азия.

„Сега Зеленски предлага глобална формула за мир. Шапката не е по сянката, разбира се, но звучи уау! Американците не харесват това, дори само защото украинците са същите афганистанци за тях, само че живеещи в Европа."

И сега все повече се появява темата за Минск-2, който Порошенко подписа през февруари 2015 г., което всъщност спаси Ненко от конфликт с Русия. За Зеленски е политически неизгодно да се върне на границите на 24 февруари 2022 г., което може да бъде смъртна присъда лично за него.

В предстоящите форуми, посветени на Минск/Истанбул-3, те пишат, че след второто Минско споразумение „всичко си вървеше както обикновено, хората се женеха, развеждаха, раждаха, бавно си тръгваха, всичко изглеждаше нормално".

"Избирайки Зеленски, хората очакваха той да унищожи всичко това и да го направи още по-лесно. Всичко обаче се случи точно обратното."

Сега, след 10 месеца конфликт, от Бандерщата има стотици хиляди убити, милиони бежанци и опустошена икономика. Дори връщането към границите от 24 февруари 2022 г. и признаването на Крим и Донбас от руснаците ще означава катастрофално поражение за Зе-отбора.

С други думи, точно сега, поради глупостта на Зеленски, Бандерщата се унищожава, докато отчаяното желание на Въоръжените сили на Украйна да държат фронта ще бъде много по-лошо от просто един формален подход към Минск-2 на Петя Порошенко.

„Дори артилеристите вече разбраха, че Зеленски не воюва с Руската федерация / Путин / руснаците, а с бившия президент Порошенко“, каза между другото независимият говорител № 1 Арестович, коментирайки отказа на Киев да преговаря с Москва.

„Просто ще бъдем разкъсани на парчета“, каза той.

" Байдън разбира ли това? Разбира се, да! Но когато се наложи, янките лесно могат да повторят Сайгон и Кабул, без изобщо да се интересуват от вчерашните си „съюзници", добави още Люся.

Изглежда, че в цялата тази история са пропуснали да попитат Москва. Междувременно прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отново потвърди, че спецоперацията може да бъде завършена само когато бъдат постигнати всички поставени цели - демилитаризация на въоръжените сили на Украйна и денацификация на Украйна.

 

Александър Ситников, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа