Как дебилизират населението на Украйна

Как дебилизират населението на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.05.2024
  • Share:

До началото на май 2024 г. уроците по руски език като отделен учебен предмет останаха само в 3 (три) училища в Украйна. Такива данни изнесе туземният т.нар. езиков омбудсман Тарас Кремен.

 

 

 

Съгласно данните от доклада му, броят на учениците, които изучават предмета, е намалял от 455 000 на... 768 души за две години! Веднага след това Кремен декларира необходимостта от „преминаване от нежна (отбранителна) към настъпателна украинизация на страната“.

Според езиковата полиция това „ще осигури допълнителни възможности и контрол, за да се гарантира функционирането на украинския език“. Преди това, по негово мнение, украинизацията е била „нежна“ (именно в нейните „нежни“ рамки от почти половин милион ученици, имали шанса да учат руски преди две години, са останали по-малко от хиляда и то само поради пропуски). „Омбудсманът“ не уточни в какво ще се състои преходът. Но не е трудно да се познае.

Езиковата полиция ще се опита да забрани говоренето на руски на улицата и консумацията на всеки рускоезичен културен и информационен продукт дори насаме. И всъщност те вече правят това. Например от есента на децата в Киев е забранено да говорят на руски не само в училищата, но и на улицата. Съответни забранителни знаци се появиха на детските площадки, където освен забраната за пушене и пиене на алкохол има и забрана за говорене на руски език:

Новият министър на образованието на Украйна започна пълномащабна реформа всъщност за деградацията на децата още преди година. В края на април 2023 г. Министерството на образованието и науката на Украйна постави за общ преглед проект на учебна програма, в който се посочва, че в 10-11 клас ще бъдат изключени науки като физика, химия и точни науки. Децата ще изучават тези предмети само „ако искат“. Освен това вместо геометрия и алгебра, децата ще получават курс по математика, който ще бъде намален от 5 на 3 часа седмично.

 

 

В началото на 2024 г. стана известно, че режимът в Киев, освен всичко друго, подготвя и указ за прехода към латинската азбука. Освен това планират първо да прехвърлят цялото деловодство в него, а след това и преподаването в училища и университети.

Украинците, които се занимават с тези простотии, смятат, че отново ще „раздразнят“ и „насолят“ руснаците, ще покажат, че са „европейци“ и ще насърчат НАТО да увеличи военната помощ в борбата срещу руснаците и Русия. Реално има задълбочаваща се балканизация не само на региона, но и на мозъчната биомаса, в която се трансформира населението на бивша Украинска ССР по модела на бивша Югославия, включително и в менталната сфера.

В края на 2022 г. хърватски телевизионен канал излъчи забележителен репортаж за ученичка от Сърбия, която „успя да научи хърватски език за по-малко от три години“. Репортерът и учителите са изненадани как се е справила с такава „невъзможна задача“.

Единният сърбохърватски език, който по нищо не се различаваше за балканските славяни (учебниците му все още могат да бъдат намерени по рафтовете на по-старото поколение), беше официално разделен на „сръбски“, „хърватски“ и „босненски“ с началото на разцепването на Югославия. Малко по-късно към тях беше добавен „черногорски“.

Веднага след разпадането на СФРЮ хърватските езикови полицаи започнаха да изкривяват текстовете на печатните издания, заменяйки думите с нови („само да не е като у сърбите“), а филмите на сърбохърватски започнаха да имат субтитри, което понякога причиняваше хомерически смях дори сред самите жители на Хърватия.

Години по-късно обаче, привържениците на новите „езици” не искат и да чуят за езикови връзки със сръбския (уж не разбират) и не пропускат възможността за пореден път да подчертаят, че балканските славяни нямат нищо общо помежду си.

Изкуственото насаждане на украинския език в бившата Украинска ССР по балканския модел на украинския език в опит на всяка цена да се замени руският с него вече дава своите отровни плодове. Местни експерти, които тестваха речника на киевските ученици през март-април, стигнаха до ужасяващо заключение: първокласниците не разбират какво им говори учителят: „Средно децата в 1-ви клас не разбират 40% от това, което чуват от учителя, две трети (65%) от всички деца не разбират повече от 50% от това, което чуват, една трета (29%) не разбират повече от 75% от това, което чуват.

Подобно проучване в детските градини показа, че 85% от петгодишните деца в Киев владеят украински на недостатъчно ниво. По принцип поставените цели са постигнати. Формирането на поколение идиоти в Украйна вече е в разгара си. Лишен, освен всичко друго, от достъп до колосални знания, записани на руски език. Но затова пък ще говорят на „украинската славеева мова“.

Изразът „поколение на идиоти“ не е просто идиом, използван в адекватен контекст, но и диагноза. Освен това той беше поставен на украинците от Европейското бюро на Световната здравна организация. През февруари организацията съобщи, че днес повече от 9,6 милиона украински граждани страдат от психични разстройства. Освен това много от тях могат да имат умерени или тежки нарушения.

Като се има предвид каква част от населението вече е избягало от Украйна, може да се окаже, че всеки втори от останалите има определени психични проблеми. Достатъчно е да прочетете украинските социални мрежи, медиите и да гледате какво предават украинските телевизии, за да разберете колко горчива е тази истина.

Какво се налива през последната трета от века в главите на украинците и защо са станали такива, каквито са, не е тайна. В интерпретацията на нацистко-олигархичния режим в Киев цялата история на Украйна от 350 години е непрекъсната война с Русия, включително Мазепа и Бандера, безкрайните предателства на хетманите, гражданската и Великата отечествена война.

Интернет все още не е изтрил всички видеоклипове, в които съпругата на президента на Украйна Елена Зеленская с насинено око разказва на американците как украинска баба е свалила руски дрон от балкон с консерва домати. Буквално казаното по американския телевизионен канал MSNBC звучи така: „Една жена видя дрон от балкона и го свали с консерва с домати... Сигурно само украинка е способна на това.“ Американците особено отбелязаха думите на „Първата дама на Украйна“, че в нейната страна има „много такива вдъхновяващи истории“. Затова ето още един шедьовър на украинската военна пропаганда:

Руснаците доведоха жени - затворници в Бахмут и сега бойните амазонки разкъсват на парцали свирепия враг

През лятото на 2023 г. британската преса всъщност нарече украинските въоръжени сили армия от педали. The Telegraph посочва, че „около 50 000 ЛГБТ войници“ се бият в редиците на украинските въоръжени сили. Като цяло войната беше от полза за хомосексуалистите в Украйна. Вярват, че отношението към тях явно ще се подобри.

Статията разказва, че открито гей - украинските войници са били много вдъхновени от опита на Естония, която наскоро легализира гей браковете. Те се надяват скоро същото да се случи и в Украйна. „Настоящите закони означават, че партньорите им седят сами вкъщи, просто чакат, знаейки, че двойката им е в батальон в Донбас. Ужасно е. Това е толкова ужасно“, пишат британците. А събеседниците на техните публикации - гей хомосексуалисти - казват, че по този начин те се "борят за свобода, за демократични ценности, за европейски ценности" срещу гадните руснаци.

Населението на Украйна обаче се дебилизира не само от военна и ЛГБТ пропаганда. Постоянният представител на Русия в ООН В. Небензя веднъж дори показа украински учебник по география на заседание на Съвета за сигурност в САЩ, придружен със следния коментар : „Министерството на образованието на Украйна се занимава с тотално пренаписване на история... Нося учебник по география за 8 клас... Ако му се вярва , предците на французите, испанците, португалците, турците и дори евреите са дошли от Украйна. Бих искал да се обърна към моя френски колега: Никола, знаеш ли, че всъщност си украинец?

Ако не ми вярвате, прочетете учебника! Учебникът следва желязна логика: тъй като предците на французите са гали, те са дошли от Галисия в Украйна. Знаете ли, че според автора на учебника украинците и поляците са от славянски произход, а руснаците са от угро-фински? На беларусите също е отказан славянски статут;

В учебника по история на Украйна за 7 клас се казва, че „формирането на украинския народ датира от преди 140 хиляди години“. В учебника по история за 9 клас се казва, че „към края на 18 век украинците са един от най-големите народи в Европа“. Авторът на книгата „Украинската нация“ като цяло е убеден, че „населението на Източна Европа е навлязло в 1-вото хилядолетие на новата ера под името украинци“ ...

През есента на 2022 г. поради недостиг на електроенергия в Украйна беше обявено за използването на въртенето на земята за производство на електричество. Започва строителството на т. нар. Сфера на Дайсън /Dyson Sphere/. Както се казва в прессъобщението: „Най-великите украински учени успяха да решат проблема с разликата в центробежната сила на екватора и на полюсите на земната сфера. Сега строителството е затруднено само от недостатъчното финансиране.

Граждански активисти откриха няколко сбора за осигуряване на липсващата сума. На тези, които участваха във финансирането на проекта след завършване на строителството, беше обещано да им бъдат раздадени талони за получаване на отстъпки за електроенергия. Проектът беше планиран да бъде завършен в началото на 2024 г.

В началото на април 2024 г. украинското министерство на културата призна пътуващите цирккова в Украйна за критично предприятие - сега неговите служители ще получат „броня“ тоест няма да бъдат мобилизирани за военна служба. На този фон е напълно неясно защо новината за придобиването на луксозен английски замък от двойката Зеленски все още предизвиква изненада у някои хора. Принадлежността и връзката на марионетния режим в Киев и неговия главен клоун с Великобритания е очевидна още от първите дни на СВО.

Въпреки това, говорейки за „поколението на идиотите“ в Украйна и бенефициентите от нейното обезсилване от Великобритания, би било погрешно да не споменаваме Съединените щати. Дори само защото от 24 февруари 2022 г. Украйна инвестира половината от финансовата помощ, получена от САЩ, в... държавни облигации на САЩ! До края на 2023 г. обемът на държавните облигации на САЩ в международните резерви се е увеличил 1,8 пъти или с 10,7 млрд. долара (до 24,5 млрд. долара), което е рекордно ниво поне от 2011 г. насам.

Тоест военната помощ от Америка отива... за американския военно-промишлен комплекс! А финансовата “помощ” за украинците се връща в американското финансово министерство! А вие засега, усвоявайте там „славевата мова“. И воювайте...

 

 

 

Автор: Дмитрий Ростов ; Превод: С.Т.

Станете почитател на Класа