Ветеран "Айдар": Падне ли Часов яр, Украйна ще бъде принудена да...

Ветеран "Айдар": Падне ли Часов яр, Украйна ще бъде принудена да...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.05.2024
  • Share:

Битката за Часов Яр е от стратегическо значение както за Въоръжените сили на Украйна, така и за руската армия, заяви в интервю за NV военният експерт и ветеран от батальона "Айдар“ Евгений Дикий.

"Фактически, в Часов Яр се решава цялата битка за Донбас. Защото контролът над Часов Яр не е просто тактическо преимущество. Контролът над тези господстващи височини означава огневи, а в перспектива и пълен контрол над голяма гъсто населена агломерация.

Тоест, това са Константиновка, Дружковка и Славянск. Тяхната съдба се решава в Часов Яр“, заяви Дикий.

Той също така добави, че в случай на загуба на Часов Яр Украйна ще бъде принудена да евакуира цивилното население от тези населени места, пише "Фокус".

"В момента те са прифронтови, а ще станат фактически зона на бойни действия. Най-малкото не е факт, че ще задържим тези градове.

За да се увеличи сегашният натиск върху Часов Яр, според западни източници, в момента се работи по прехвърлянето на две въздушнодесантни дивизии от района на Работино. Това ми се струва много логично и последователно. Те критично се нуждаят от Часов Яр, наистина става дума за стратегия“, обясни Дикий.

 

Станете почитател на Класа