Цената на плана Тръмп за разширяване на ВМС

Бюджетната служба на Конгреса на САЩ публикува проучване на потенциалните разходи за изграждане и експлоатация на флот от 355 кораба, целта, поставена от военноморските сили на САЩ през декември миналата година. Анализът включва необходимия брой покупки и изисквания за персонал и посочва последиците от разширяването на сектора на корабостроенето.

През март президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди плана и призова за едно от най-големите увеличения на разходите за отбрана в историята на страната. "В тези трудни времена, нашата флота е най-малката от Втората световна война. Не се притеснявайте, скоро ще бъде най-голямата", обеща Тръмп, обявявайки своя план за разширяване.

Въпреки това, този проект ще изисква огромни финансови ресурси. Очакваните разходи за изграждането на флот от 355 кораба ще изисква средно по 27,000 милиона долара годишно през следващите 30 години; ако се включат разходите за персонал и за експлоатация, цифрата нараства до 102,000 милиона долара годишно, според резултатите от проучването.

За да се постигне целта, Военноморските сили ще трябва да купят 329 нови кораби през следващите 30 години. За изграждането на тези кораби, са необходими повече самолети и хеликоптери, както и допълнителни оръжия и автоматични системи. "Освен разходите за изграждане на 329 нови кораби, експлоатацията на по-голям флот ще струва повече: повече кораби се нуждаят от повече моряци за назначаване и обучение, което ще доведе до по-голяма бюджетна издръжка; тези кораби и допълнителни служители ще консумират повече гориво и консумативи ", гласи документът.

Освен това, трябва да се вземат предвид и разходите за модифициране на корабостроителниците "За да се отговори на търсенето, в седем корабостроителници ще трябва да се направят подобрения на инфраструктурата", се казва в доклада, който оценява този разход на около 4000 милиона долара. Изследването подчертава също така, че работната сила ще трябва да бъде увеличена с 40 на сто през следващите години.

Станете почитател на Класа