Пърл Харбър 2.0 или каква заплаха САЩ виждат в Русия

Светът никога няма да бъде същият. Оказва се, че страната ни, без да обяви война, вероломно е нападнала САЩ и вече представлява заплаха, сравнима с нападението на японската армия на американската база в Пърл Харбър. Аз не съм луд, просто току-що прочетох доклада на Сената на САЩ как руски шпиони, политици, дипломати и медийни хора подкопават американската политическа стабилност и националната сигурност.

 

 

Тези перли за нападението срещу Съединените щати и за заплахата, сравнима с японското нападение над Пърл Харбър – това не беше моя идея, а именно плод на творческите усилия на специална комисия за разследване на безобразията, които ние с вас сме причинили на САЩ през последните няколко години.

Пълният текст на доклада в оригинал може да се прочете тук.

 

Специална комисия от сенатори представи резултатите от техните многомесечни усилия, за да се изяснят конкретните механизми за подкопаване на американската демокрация. Там има много други подобни форми и цял куп избрани политически измислици, подправени с подбрана русофобия. Между другото, влиянието на Русия върху САЩ в доклада е поставено на равна нога с атентатите от 11 септември и трябва да бъда честен, аз до края на четенето се опасявах, че сенаторите ще напишат, че “кулите близнаци също са взривени от руснаците и Джордж Буш го е скрил от нас.” Но поне този път това не се потвърди.

 

Аз наистина мисля, че може и да ни припишат не само атентатите от 11 септември, но дори и Американската гражданска война от XIX век. И какво? Като се има предвид колко добре съвременните американци знаят собствената си история, може да се разпространи версията, че генерал Лий, който е ръководител на армията на Конфедерацията, всъщност е руският шпионин Ливанов, когото КГБ е изпратило в САЩ, за да се бори за запазване на робството. Защо ни е нужна логика? Логиката само пречи на доброто шоу, а американската политика най-накрая се превърна в театър на абсурда.

 

Това е много, наистина е много смешно, ако нямаше едно голямо но. Всички тези глупости за намесата на Русия са написани от сенатори, които като цяло имат значително политическо влияние. И ако те реализират своите планове да отнемат ядрения бутон от Тръмп, тогава именно тези хора ще са в състояние да повлияят върху въпросите на мира, войната и използването на американската армия и ядрените оръжия. Страшно е да сте на една и съща планета с такива хора, защото те очевидно са неадекватни.

 

Станете почитател на Класа