Тръмп и Пелоси в словесна престрелка след среща за Сирия

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп се срещна в сряда в Белия дом с конгресмени при затворени врати, за да реши политическите проблеми около Сирия и изтеглянето на американските войски. Срещата бе напрегната и завърши внезапно.


Председателят на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, напусна бързо заедно с лидера на демократичното малцинство в Сената Чък Шумер. Скоро Тръмп обвини и двамата, че не правят нищо и повдигна обвинение срещу Пелоси, като гарантира, че тя преживява "тотален нервен срив и се нуждае от спешна помощ".


"Или не е добре с главата, или просто не харесва нашата велика страна. Тя имаше тотален нервен срив днес в Белия дом", заключи президентът и призова " да се помолим за нея, защото тя е много болен човек."


На свой ред Пелоси, след като излезе от срещата, каза на репортери, че „това, на което са станали свидетели при президента е, за съжаление, нервен срив". "Трябва да се молим за здравето му, защото това беше много сериозен срив на президента", каза тя.


Законодателят заяви, че президентът е „разтърсен" от триумфа на резолюцията на Камарата на представителите, която с огромно мнозинство от гласовете (354-60) осъди решението на Тръмп да изтегли американските войски от североизточна Сирия.


Шумер, от друга страна, коментира, че Тръмп обиждал Пелоси, до степен да я квалифицира като "политичка от трета класа", докато президентът на Камарата на представителите " напълно запази спокойствие ". "Искам да кажа, че това не беше диалог. Беше един вид тирада, неприятна тирада", каза той.


Друго беше мнението, очевидно, на прессекретаря на Белия дом Стефани Гришам, която определи президента като "премерен, фактически и решителен" и критикува демократите, "че са напуснали заседанието и след това се явяват пред камерите за да се оплачат, когато всички останали в срещата избраха да останат в залата и да работят в името на тази страна."


Междувременно лидерът на републиканското малцинство в Камарата на представителите Кевин Маккарти също се противопостави на изтеглянето на войски от Североизточна Сирия, определи поведението на Пелоси и внезапното й напускане на срещата като "неправилно" и каза, че с това тя се е опитала да направи срещата безплодна.

Станете почитател на Класа